Het weer
jul
01
Donderdag buien in het noorden

Terwijl hitte zich ophoudt boven het Iberisch Schiereiland en het zuiden en zuidoosten van Europa (Zuid-Spanje de komende dagen temperaturen tussen de 35 en 40 graden)  hebben wij te maken met gematigde temperaturen. Op de grens tussen hete en koele lucht noordelijk van ons zijn we storingsgevoelig. Dat merkt vandaag vooral het zuidoosten, morgen zijn de noordelijke provincies aan de beurt.

Vanmiddag trekt de neerslagband die boven het zuidoosten aanwezig langzaam naar Duitsland weg. Daar blijft het wel overwegend bewolkt. In de rest van het land wisselen zon en wolken elkaar af en kan er nog een enkel buitje vallen. Het wordt 21 of 22 graden en er waait een matige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht 3 tot 4. In het noorden en noordwesten als ook het Waddengebied soms windkracht 5. Komende nacht in het zuiden en midden brede opklaringen. In de buurt van het IJsselmeer en de Wadden enkele buitjes die geleidelijk aan in activiteit toenemen en naar het noordoosten trekken.

 
apr
02
Britney mist finale Voice Kids maar schittert met 'Zombie'

Velserbroek - Ze haalde, tot verwondering van het publiek, net de finale van de Voice Kids niet. Maar zette de zaal op stelten met haar vertolking van het liedje Zombie van The Cranberries. De snik in haar stem is inmiddels landelijk beroemd en ontwapende de jury. De 14 jarige Britney de Looff, want daar gaat het hier over vind het nog altijd jammer de finale net te hebben gemist. Stiekem had ze er een beetje op gehoopt maar het leven tijdens de Voice Kids was een soort sprookje. En niet voor iedereen weggelegd. "Het was niet alleen maar leuk, soms was het wachten echt heel lang en het gaat achter de schermen niet altijd zo leuk als er voor," verzuchten een paar vriendelijke maar ook een beetje ondeugende ogen.

Het is 10.30 als de deur in huize De Looff, in het verre Velserbroek open zwaait. "Oh, zijn jullie er nu al," klinkt het verschrikt uit de deuropening. "Ik had op 12.00 uur gerekend legt de moeder uit die nog druk bezig is het huis te stofzuigen." Het reisje uit Zuidhorn verliep voorspoedig en we arriveren dan ook eerder dan de planning. Dus wordt de stofzuiger snel opgeborgen en Britney onder de douche weggehaald.Niet veel later horen we haar de trap af komen en stapt ze met nog natte haren de kamer in. Dit is haar dus. De meid die de hele studio op z’n kop zette met het liedje Zombie. Een tenger meisje met een levendige en vrolijke uitstraling. Vol energie en met een duidelijke eigen mening. Heerlijk!

 
dec
09
'Code rood'

Langs de Zeeuwse dijken steeg het water in de nacht van donderdag op vrijdag naar 3.99 meter boven NAP. Het hoogste peil sinds de watersnoodramp in 1953. Dat was trouwens een behoorlijke verrassing, Rijkswaterstaat had berekend dat het water niet verder zou stijgen dan 3.72 meter boven NAP. Het hoge water werd veroorzaakt door een combinatie westerstorm en springtij. Een zelfde samenloop van omstandigheden zorgde in 1953 voor de watersnoodramp als was de wind toen meer noordwest.